Hoe wordt Chlamydia verspreid?

Je kunt chlamydia krijgen door vaginale, anale of orale seks met iemand diechlamydia heeft.Alsje sekspartner een man is, kun je nog steeds chlamydia krijgen,zelfs als hij niet ejaculeert (cum).Als uin het verleden Chlamydia heeft gehad en behandeld, kunt u nog steeds opnieuw geïnfecteerd raken als u onbeschermde seks hebt met iemand die Chlamydia heeft

Hoe weet ik of ik Chlamydia heb?

De meeste mensen met chlamydiahebben geen symptomen.Als u symptomen heeft, verschijnen ze mogelijk pas enkele weken nadat u seks hebt gehad met een geïnfecteerde partner. Zelfs alschlamydia geen symptomen veroorzaakt, kan het uw voortplantingssysteem beschadigen.

Hoe test ik mezelf thuis?

Volg de instructies bij elke chlamydiatest of lees het tabblad Test in het menu .

Is het veilig om thuis te testen?

Ja, de test die u thuis krijgt, is dezelfde die in klinieken wordt gebruikt.

Is de envelop op enigerlei wijze getikt?

De envelop is een neutrale witte envelop zonder afzender en heeft geen vermelding van de inhoud op de buitenzijde van de envelop.

Hoe wordt Chlamydia behandeld?

Chlamydia wordt 7-9 dagen behandeld met antibiotica. Het is belangrijk om de volledige behandelingskuur te nemen.

Kun je de keer dat je seks hebt geïnfecteerd worden?

Ja, dat kan

Kun je Chlamydia meer dan één keer krijgen?

Ja, je kunt opnieuw geïnfecteerd raken, je bent niet immuun nadat je chlamydia hebt gehad.

Hoe veilig is de test?

Volgens de fabrikant is de nauwkeurigheid 99%, op voorwaarde dat de test volgens de instructies wordt uitgevoerd, de test is zowel CE- als ISO-gecertificeerd.

Kan iemand steriel worden?

Ja helaas. Eenchlamydia-infectie kan in de toekomst leiden tot problemen om kinderen te krijgen.Als het zo is geworden,kan men het pasecht weten als u zwanger probeert te worden.Het risico op verminderde vruchtbaarheid neemt toe telkens wanneer u metchlamydia bent geïnfecteerd .