GONORROE TEST

INHOUD VAN DE KIT
1. Testcassette
2. Reagens A + B
3. Reageerbuis
4. 2 steriele wattenstaafjes

MODELINZAMELING EN VOORBEREIDING

A. Endocervicaal monster (vrouwen)

1. Verwijder overtollig slijm van de mogelijk geïnfecteerde site met het eerste staafje en gooi het weg.
2. Steek het tweede staafje in het endocervicale kanaal totdat het grootste deel van de tip niet meer zichtbaar is. Draai het staafje gedurende 15-30 seconden. Haal het wattenstaafje voorzichtig terug zonder het vaginale oppervlak aan te raken.

B. Endourethral monster (mannetjes)
1. Steek het wattenstaafje in de urethra van de penis en draai 3-5 seconden en trek het terug.

C. Urine-exemplaar
Verzamel 20-40 ml urinespecimen. Monsters uit de eerste ochtend hebben de voorkeur. Hoewel het urinespecimen werkbaar is, wordt het uitstrijkje beter aanbevolen voor een hogere gevoeligheid.

TEST PROCEDURE

1. Wacht tot de test in een koude kamer is opgeslagen, op kamertemperatuur (10 – 30 ° C).
2. Voeg 5 druppels reagens A toe aan de extractiebuis. Plaats het specimenstaafje in de buis en draai gedurende 10 seconden krachtig rond. Laat gedurende 5 minuten op kamertemperatuur (10 ° -30 ° C) staan, met het staafje in de buis.
3. Wervel het wattenstaafje tijdens de extractiestap 2-3 keer gedurende enkele seconden en druk het tegen de wand van de buis om de vloeistof te verdrijven en zorg voor een goed contact tussen de reagentia en het monster.
4. Verwijder na afloop van de 5 minuten grondig zoveel mogelijk extract van het staafje door het boven het vloeistofniveau te brengen en de extractiebuis in te drukken.
5. Verwijder het staafje en voeg vervolgens 5 druppels reagens B toe.
6. Het extract kan tot 30 minuten op kamertemperatuur blijven zonder de testresultaten te beïnvloeden.
7. Centrifugeer in het geval van urinespecimen het monster en gebruik de buis met neerslag voor detectie. Voeg 5 druppels reagens A toe aan de buis en meng goed. Voeg na 5 minuten 5 druppels reagens B toe en meng goed.
8. Verwijder de testcassette uit de verzegelde foliezak door deze bij de inkeping te scheuren. Doseer 4 druppels vloeistof uit de extractiebuis in de monsterholte van de testinrichting door de buis om te keren en in te drukken, zoals weergegeven.

HOE HET RESULTAAT TE INTERPRETEREN

Resultaten kunnen na 10-15 minuten worden gelezen. Lees het resultaat niet na 15 minuten. 15 minuten moet worden toegestaan om een negatief resultaat te bevestigen.

Notitie:Er is geen betekenis toegeschreven aan lijnkleurintensiteit of breedte.

Positief (Gonorroe-infectie):
Gekleurde lijnen zijn zichtbaar in het controlegebied en het testgebied. Het monster moet als positief worden beschouwd voor Gonorroe.

Negatief (geen infectie):
Eén gekleurde lijn is zichtbaar in het controlegebied en geen gekleurde lijn in het testgebied. Het monster moet als negatief worden beschouwd voor Gonorroe.

Ongeldig:
Geen zichtbare band, of er is alleen een zichtbare band in het testgebied, maar niet in het controlegebied. Het meest